Κυριακή 3 Αυγούστου 2014


Επιτέλους ! Τελειώνουν…..αλλά…




 
Σε λίγο τα έργα που γινόταν στο δήμο μας τελειώνουν . Και καλλίτερη ποιότητα νερού θα έχουμε, και  οι διακοπές σε όλη τη πόλη θα γίνουν παρελθόν , ενώ  ταυτόχρονα θα συνδεθούν και τα υπόλοιπα σπίτια με το βιολογικό, οπότε βελτιώνεται το επίπεδο ζωής μας  και θα καταμεριστούν τα έξοδα λειτουργίας τους (θα γίνει μείωση των τελών ;)

Παρατηρώντας όμως την αποκατάσταση των δρόμων και των πεζοδρομίων που σκάφτηκαν, διαπιστώνει ο καθένας ότι τα σαμαράκια και η λακκούβες, όπου «αποκαταστάθηκε ο δρόμος» , συνεχίζουν να μας ταλαιπωρούν , υποβιβάζοντας τη περιλάλητη ποιότητα ζωής του δημότη. Ο εργολάβος είναι υποχρεωμένος να παραδώσει τη κατάσταση που  υπήρχε όταν ανέλαβε το έργο, αν όχι σε καλλίτερη. Ας το έχουν υπόψη τους οι υπεύθυνοι ότι ο εργολάβος επιζητεί το κέρδος (θεμιτό) , θα πάρει τα λεφτά του και θα φύγει , πολλαπλά ικανοποιημένος. Εμείς όμως θα συνεχίσουμε να ζούμε σ’ αυτή τη πόλη. Εμείς θα πληρώνουμε για πολλά χρόνια τη νύφη , αν δεν προστατέψουμε τα συμφέροντά μας .   Τι κάνει η επιτροπή παραλαβής των έργων ; Πότε πήρε εντολή η τεχνική υπηρεσία του δήμου να ελέγξει τη ποιότητα εκτέλεσης και παράδοσης των εργασιών ; Τι θα κάνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος που είναι προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών ; Τι σκέφτεται ο δήμαρχος;  Θα αρκεστεί σε τυπικές κυρώσεις , επιτρέποντας τη διαιώνιση του προβλήματος,  ή θα απαιτήσει την αποκατάσταση των δρόμων; Τι κάνουμε όλοι εμείς που θα συνεχίσουμε να ζούμε εδώ ; Θα πείτε ότι , για αυτή τους την αφάνεια, δεν τους επέλεξε ο πολίτης.  

Δεν είναι μίζερος ο γράφων. Μίζερη και ωχαδερφίστικη είναι η πραγματικότητα που βιώνουμε. Θέληση χρειάζεται , αίσθημα ευθύνης και διάθεση για δουλειά. Το ίδιο δεν θα απαιτούσαμε αν ήταν το σπίτι μας; Η επιχείρησή μας ; Να κάνει σωστή δουλειά ο εργολάβος . . . .

2 σχόλια:

  1. Σκουπίδια, σκουπίδια και βρωμιά παντού. Αυτόματος πιλότος. Τώρα, που δεν τους ψήφισε ο δημότης, δείχνουν τις πραγματικές τους διαθέσεις . Εκδίκηση να το πω ; Αδιαφορία να το πω ; Ανικανότητα να το πω ; Όπως κι αν το πω, την επόμενη φορά που θα ξαναζητήσουν ψήφο , να θυμηθούμε τη συμπεριφορά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τουλάχιστον ο κάρυ τους επέβαλε πρόστιμα . Να δούμε τώραα ποιός προστάτεψε το δημόσιο συμφέρον και τη ποιότητα ζωής μας. Η σύγκριση έγινε, οι πολίτες αποφάσισαν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή