Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Πλεονασματικούς προϋπολογισμούς στους ΟΤΑ το 2015 ζητά ο Σταϊκούρας


Ισοσκελισμένο ή πλεονασματικό προϋπολογισμό θα πρέπει να έχουν από το 2015 οι δήμοι και οι περιφέρειες, σύμφωνα με τις οδηγίες που τους κοινοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Πρακτικά, αυτό σημαίνει αύξηση δημοτικών τελών για το 2015 εάν υπάρξουν αστοχίες το 2014.
Πρακτικά, αυτό σημαίνει αύξηση δημοτικών τελών για το 2015 εάν υπάρξουν αστοχίες το 2014, ενώ απαγορεύεται η λήψη δανείων για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών.
«Η δημοσιονομική θέση των ΟΤΑ ως φορέων Γενικής Κυβέρνησης πρέπει να είναι ισοσκελισμένη ή πλεονασματική», τονίζεται στην απόφαση, ενώ προσθέτει πως «το σύνολο των δαπανών, μη συμπεριλαμβανομένων των χρεολυσίων, δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από το σύνολο των εσόδων αφαιρούμενων των εσόδων από δάνεια».
«Οι εγγραφές στο σκέλος των δαπανών που αφορούν σε ανταποδοτικές υπηρεσίες (όπως υπηρεσία ύδρευσης, υπηρεσία καθαριότητας & φωτισμού) για τον προϋπολογισμό του 2015 θα πρέπει να γίνονται με γνώμονα το κόστος παροχής της υπηρεσίας σε συνδυασμό με το ύψος των εσόδων που αναμένεται να εισπραχθούν εντός του έτους 2014» αναφέρεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου