Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Τι Συμβαίνει στο Δήμο ;


 Φίλος συντοπίτης που επισκέφτηκε πρόσφατα το δημαρχείο για υπόθεσή του, το περιέγραψε σαν ερειπωμένο κτίριο. Εκτός των υπαλλήλων του δήμου, δύσκολα να συναντήσεις κάποιον από τους εκλεγμένους άρχοντες. Το γεγονός ότι έχασαν στις εκλογές δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψουν και τις θέσεις τους. Ο  δήμος οφείλει να λειτουργεί αδιάκοπα για να εξυπηρετεί το πολίτη, άσχετα από τα συναισθήματα του καθενός. Τουλάχιστον λίγος σεβασμός στο δημότη που τους είχε επιλέξει στις προηγούμενες εκλογές και  μάλλον, για τέτοιου είδους πρακτικές τους αποδοκίμασε.  Αποδεικνύεται για κάποιους ότι η διεκδίκηση καρεκλών και αξιωμάτων ήταν αυτοσκοπός , άσχετος με τη προσφορά και την εξυπηρέτηση του δημότη. Ας τους έχουν υπόψιν τους οι ψηφοφόροι για την επόμενη και κάθε επόμενη φορά που θα ζητήσουν ψήφο.
  Επίσης μαθαίνουμε ότι η ενημέρωση της νέας δημοτικής αρχής γίνεται μετ’ εμποδίων και αναβολών. Τεχνητή προσπάθεια για τη δημιουργία δυσμενούς κλίματος κατά της νέας αρχής ; Αδυναμίες ; Ανθρώπινοι χαρακτήρες και κουτοπονηριές ; Ποιος ξέρει…. Εκείνο που ξέρουμε εμείς και το επαναλαμβάνουμε είναι ότι, ο δήμος έχει συνέχεια και πρέπει να λειτουργεί αδιάκοπα , απρόσκοπτα και άσχετα  από τις διαθέσεις των εκάστοτε «διερχόμενων» αιρετών αρχόντων.  
  Ειδικότερα επί οικονομικών θεμάτων , οι περισσότεροι κωδικοί  του προϋπολογισμού βρίσκονται με ελάχιστα υπόλοιπα αν δεν έχουν μηδενιστεί (λεφτά δεν υπάρχουν) για να λειτουργήσει ο δήμος μέχρι το τέλος του χρόνου. Αρκετοί υπάλληλοι – εργάτες του δήμου και προμηθευτές παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα , με πρόσφατη την απόφαση δικαστηρίου υπέρ των εργαζομένων στο ΦΟΔΣΑ για οφειλές ύψους 250 περίπου χιλ. ευρώ.
  Γονείς διερωτούνται με όσα μαθαίνουν ότι κάποιοι παιδικοί σταθμοί κινδυνεύουν να μη  λειτουργήσουν την επόμενη χρονιά. Εύχομαι να είναι μόνο φήμες.
  Όσο δε αφορά πολιτιστικές εκδηλώσεις, ούτε ένα φυλλάδιο. Εγκαταλείφθηκε στις φιλότιμες πρωτοβουλίες κάποιων ιδιωτών.
  Παρ’ όλα αυτά, μια επίσκεψη στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ του δήμου τους τρεις τελευταίους μήνες θα διαπιστώσει ο κάθε καλόπιστος ότι η έκδοση ενταλμάτων πολλαπλασιάστηκε. Οφείλει η νέα δημοτική αρχή να το ελέγξει, αλλά και που πάνε τα λεφτά. 
 Είδωμεν …



14 σχόλια:

  1. εσεις ποιοι ειστε δεν μας ειπατε.τα παπαγαλακια του γιωργοθοδωρου (καρι) συνεχιζουν το πιπιλισμα τους με στοχο την εδραιωση του ολοκληρωτικου καθεστωτος.αν δεν σας φτανουν τα λεφτα γι¨αυτα που χρειαζεστε να πατε να παρετε δανειο οπως πολυ καλα ξερει ο καρι σας απ΄τα περασμενα μεγαλεια του.
    ΥΓ. φωναζει ο κλεφτης να φοβηθει ο νοικοκυρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ελαφρότητά σας είναι ανυπόφορη. Τόσο στραβοί που δεν βλέπεται ούτε το δάσος. Δλδ , σας ενδιαφέρει ποιός έγραψε το άρθρο αλλά δεν σας ενδιαφέρει τι λέει αυτό και πόσο ανταποκρίνεται στη πραγματικότητα. Εκτός κι αν καταλάβατε πόσο επικίνδυνη είιναι η αλήθεια και προσπαθείτε να πάτε τη μπάλα στην εξέδρα. Ευτυχώς ο κόσμος σας κατάλαβε και σας έστειλε εκεί πυ αξίζετε , αυτή και κάθε επόμενη φορά που θα ζητήσετε τη ψήφο του. Αλλά πονάει να ασχοληθείς με το πάρτυ των γιαλαντζι νοεδημοκρατών. Πονάει να μάθεις ποιοί είναι οι συνεργαζόμενοι πρόεδροι ΜΚΟ και τα κονομάμε από τη πίσω πόρτα, εκμεταλλευόμενοι τη καρέκλα τους. Αλλά και να σου τα δείξει κάποιος ,πάλι θα βλέπεις το δάχτυλο και όχι αυτό που δείχνει . Το πάρτυ για τους κολλητούς τελείωσε. Αει στα σύνορα , να προσφέρεις εκεί που πρέπει , έστω για πρώτη φορά πραγματικά.

      Διαγραφή
    2. αυτη ειναι γνωμη του προεκλογικου μπλογκ σας?.ειστε οι γνησιοι νεοδημοκρατες που εχετε δει την μοναδικη αληθεια στο προσωπο του καρι επειδη δεν πηρατε ψηφους η δεν βολευτηκατε στις προηγουμενες εκλογες?προφανως κ δεν υπαρχει ουτε δεντρο ουτε δασος για να δουμε παρα μονο η αβασταχτη ηλιοθητητα που δειχνετε.οσο για το που θα παει,ειναι σιγουρο πως ουτε διοριστηκε,ουτε μεταταχθηκε,ουτε μετατεθηκε οπως εσεις ξερετε απο τη πισω πορτα.δυστυχως για σας κ ευτυχως για το κοσμο ομως θα ειναι εδω κ την επομενη μερα.

      Διαγραφή
    3. Επειδή δεν σου αρέσει η αντικειμενική πραγματικότητα που περιγράφει το άρθρο, δε σημαίνει κι ότι κάθε σχόλιο που γράφεται από κάτω πως το γράφει κάποιος από το μπλογκ...

      Διαγραφή
    4. αντικειμενικη πραγματικοτητα δεν υπαρχει,υπαρχει σκετο πραγματικοτητα που δεν ειναι σιγουρα αυτη που εσεις προπαγανδιζετε.

      Διαγραφή
    5. Ποιοι προπαγάνδιζαν επί μια τετραετία κι έλεγαν σημεία και τέρατα είναι γνωστό σε όλους... Αυτά που λέει το άρθρο μπορεί πολύ εύκολα ο κάθε δημότης να περάσει μια βόλτα από το δημαρχείο για να δει αν είναι αλήθεια ή προπαγάνδα, όπως μπορεί και να ρωτήσει κάποιον από τους εργάτες της σακούλας (γνωστοί είμαστε όλοι στη Βόνιτσα) αν του οφείλουν χρήματα κι αν ναι για πόσους μήνες...

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμε 4.22 ακόμα δεν κατάλαβες ότι ο λαός τον δοκίμασε ως αντί (ευτυχώώώώς) και τον έστειλε στα σύνορα, Σύγκρινε τις ικανότητές του στη πράξη και ψήφισε τον πρώην ; Έχεις δικαίωμα βέβαια στο όνειρο, Μετά από 5 χρονάκια , μπορείς να επανάλθεις στη πραγματικότητα, έχεις χρόνο να σκεφτείς. Και μην εντάσεις στη ΝΔ γιαλαντζί νεοδημοκράτες , όπως λέει ένας συμπολίτης μας.

      Διαγραφή
  2. Αλήθεια, ο νέος Δήμαρχος, βαρύνεται με καμμία διοικητική ποινή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όχι τίποτε άλλο, αλλά προεκλογικά μας έλεγε αυτός και οι δικοί του, πως δεν βαρύνεται με τίποτα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά, γιατί τόση μυστικότητα από τα ειδησεογραφικά blog;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΞΥΠΝΑ ! ΣΕ ΘΕΛΟΥΝΕ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟ ! Άσε το δέντρο , κοίτα το δάσος. Όποια κι αν είναι η σημασία του ονόματος, μεγαλύτερη σημασία έχουν αυτά που γράφει ο καθένας, έστω και ανώνυμα.

      Διαγραφή
  5. Χαλαρώστε παιδιά από πρώτη Σεπτεμβρίου και για Πέντε χρόνια Δήμαρχος θα είναι ο Γιώργος Αποστολάκης (παρότι τα παπαγαλάκια και οι Σολδατοφερεντιναίοι τον θέλουν δικάςιμο και με ποινή- καλά είναι και τα όνειρα μερικές φορές) και η Δημοτική του ομάδα. Απο τον Δήμο θα αποχωρήσει ο Σολδάτος και οι φερεντινογουδαίοι που απέτυχαν παταγωδώς . ΕΠΙΣΗΣ θα αποχωρήσουν οι ειδικοί που όλοι την ημέρα έπαιζαν στο face. Το μόνο που έχω να πω είναι άντε γεια ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Giati den les (afou to xereis) pws ola ta politistika akurwthikan apo periferia. efoson den dinoun autoi to prassino fws pws tha ginoun ekdhlwseis?
    k oso gia ton paidiko panta isxuei pws prepi na paroun to programa tou espa gia thn misthodosia, to opio lamvanei xwra panta stis eggrafes tou epomenou etous, ta panta einai reusta.
    egw prosopika sas psifisa (mi me kouraseis me to na arnhtheis pios eisai, pleaseeeeeeee!!!)
    sas psifisa loipon gt sas pisteuw , alla anamenw na dw ti tha kanete, eseis!!!
    tha einai pali remoules h erga? i kai ligo apo to ena k ligo apo to allo. se pente xronia apologismos loipon.
    epishs file prohgoumene, tha apoxwrhsei o facebook, polu fovame tha erthei allos facebook.

    ΑπάντησηΔιαγραφή