Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Αναβαθμίζονται οι είσοδοι της Βόνιτσας

Ένα σημαντικό έργο προχωρά στη Βόνιτσα και αφορά την ανάπλαση της ανατολικής και δυτικής εισόδου της

    Ειδικότερα, υπογράφηκε χθες από τον Δήμαρχο Ακτίου-Βόνιτσας Νίκο Σολδάτο και τον εκπρόσωπο της Κ/Ξ Καλατζής Απόστολος – Αναγνωστός Κων/νος & ΣΙΑ ΕΕ η εργολαβική σύμβαση για ένα ακόμα μεγάλο έργο για την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών και πεζών αλλά και την αισθητική αναβάθμιση της Βόνιτσας
     Πρόκειται για το έργο της διαμόρφωσης Ανατολικής και Δυτικής εισόδου της πόλης, ποσού 980.000 € με συνολική προθεσμία περαίωσης του φυσικού αντικειμένου τους 12 μήνες...........
    Το έργο περιλαμβάνει αγωγούς ομβρίων, εγκιβωτισμό, πλακοστρώσεις, ποδηλατοδρόμιο και φύτευση πρασίνου, τόσο στην είσοδο της πόλης από Αμφιλοχία όσο και στην έξοδο προς Λευκάδα.
agrinionews

8 σχόλια:

  1. "πλακοστρώσεις" ........πλακωστρωσεις;;;....αμάν γρήγορα να τελειώσει το έργο πριν αναλάβει ο αμόρφωτος και φέρει καμιά ιδέα απο το εξωτερικό ( όπως έγινε με τα κοτρόνια που έστρωσε στο ιστορικό κέντρο και την από φαεινή ιδέα που του γεννήθηκε στο Βερολίνο (όταν το ΠΑΣΟΚ μοίραζε εκατοντάδες εκατομύρια ...μέχρι και να φυτεύουν γκαζόν στον βάλτο) .

    Κατά τα άλλα εκείνο που χρειάζεται η Βόνιτσα δεν είναι ποδηλατοδρόμιο ( πάλι καλά που δεν σκέφτηκαν και κανένα ιππόδρομο για τα ψωριάρικα άλογα που έχουμε μπόλικα στην περιοχή)...αλλά να κλείσει τουλάχιστον από 01-07 εως 30-9 η διέλευση αυτοκινήτων στο εμπορικό κέντρο ας πούμε από τις 10 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα .
    Ποιο συγκεκριμένα θα μπορούσαν να τεθούν μπαρες για να εμποδιζεται η διελευση απο τα φανάρια και κάτω .Δεν θα μας πέσει ο κώλος να περπατήσουμε και λιγάκι !! Η πεζοπορία καθαρίζει το μυαλό και αυτό θα μας βοηθήσει στο μέλλον να μην ξαναψηφίσουμε αμόρφωτους ανθρώπους για το δημαρχιακό αξίωμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τριάμιση χρόνια πέρασαν για να ολοκληρωθεί το έργο του ¨αμόρφωτου". Αυτή ήταν η μοναδική τους ικανοτητα, να ολοκληρώνουν τα έργα του (αποχέτευση, εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης, συγκρότημα Γυμνασίου- Λυκείου, κλπ, γεμίζοντας τη πόλη με λακούβες . Συνολικό κόστος περιπου 2 εκ ευρώ. για διαμορφώσεις εισόδων , τώρα που ο λαός τους έδειξε την έξοδο. Λες να φτάασουν ;
      Όσο για το ποδηλατόδρομο . Μας χρειάζεται γιατί εχουμε δημοτικά ενοικιαζόμενα ποδήλατα που ή γίνονται ανάρπαστα ή είναι άφαντα.Κυκλοφοριακό παραλίας , η καλλίτερη λύση ήταν οι γλάστρες του "αμόρφωτου" που εμπόδιζαν το παρκιν και επέτρεπαν τη θέα στη θάλασσα. Προεκλογικά βάλαν μπρος και το κινηματογράφο . Όσο δε για τα ψωριάρικα άλογα μερικών παθιασμένων, άνοιξε τα μάτια σου να δεις πόσος κόσμος και από ποιά μέρη έρχονατι στη Βόνιτσα και τι σημαίνει αυτό. Δεν είναι όλα τέλεια .Βελτιώσεις χρειάζονται και γίνονται. Αλλά τέτοια η κοινωνία μας

      Διαγραφή
  2. ο πολιτισμός της Βόνιτσας δεν είναι το πώς το τρίβουν το πιπέρι και η πρατίνα ανάποδα! Βρόμα και δυσωδία,αυτό είναι το αποτέλεσμα κάθε εκδήλωσης των αλογάδων. Οσο για την αγάπη στα άλογα και τη φιλοζωία τους,τους βλέπουμε πως συμπεριφέρονται σ'αυτά του Αη Γιωργιού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πέστα Χρυσόστομε(η) !!!
    Επειδή κατεβαινουνε οι χωριατες να φάνε κανένα κοψίδι και να χαζέψουν καμια γκομενα αυτο το παρουσιάζουν ως τουριστική ατραξιόν και προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι κορόιδα οι Λευκαδίτες και οι Πρεβεζανοι που δεν ασχολουνται με τέτοιες μαλακιες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι δυστύχημα να ξεχνάς από που προέρχεσε , Καταδικασμένος να αποθάνεις , ευγενικέ πολιτισμένε άρχοντα των μεγαλουπόλεων, όταν αποκοπείς από τα ριζά σου. Αντί να μακαρίζεις το Θεό σου για το τόπο που ζεις . Δεν σε ενοχλεί η βρωμιά που επικρατεί στη πόλη σου και τα σκουπίδια , γιατί προφανώς συμβάλλεις στη δημιουργία τους, δεν σε ενοχλούν τα αυτοκίνητα στη παραλία και το κεντρικό δρόμο που σου κάνουν τη ζωή αβίωτη. Κοίτα μη σου τελειώσει η φραπεδιά.

      Διαγραφή
    2. Πέστα.... και εσύ....Χρυσόστομε!!!! Πολύ καλά τα λες δεν μας ενοχλεί η βρωμιά της πόλης θέλουμε και τα άλογα.
      Αλλά να ήταν μόνο τα άλογα ...έχουμε και τα γελάδια στην Σάλτινη που έχουν καταρημάξει το μέρος!!

      Διότι από που και ως που "ριζά" είναι τα άλογα που εμφανίστηκα σαν μόδα στην Βόνιτσα την τελευταία 10ετία που το ΠΑΣΟΚ μοίραζε εκατομμύρια στον πολιτισμό των γυφτο- πανυγυριών .
      Εάν αυτό που βιονουμε στην Βόνιτσα τα τελευταία 10 χρόνια είναι πολιτισμός .....εεεεε...τότε επειγόντως να αποκοπούμε από τα "ριζά" της πρατίνας , του αλόγου των τσιγκάνων νταουλίερηδων που κακοποιούν την δημοτική μουσική στα πανυγύρια. Ισως τότε να έχουμε ελπίδα να ανακαλύψουμε τι πραγματικά είναι ο πολιτισμός.

      "Αντί να μακαρίζεις τον θεό" ......Ο θεός έχει πολύ δουλειά στον Πλανήτη ( Γαζα, Ουκρανία, Αφρική , τεράστιες ανισσοτητες κ.λ.π.) για να ασχοληθεί με μας και τον πολιτισμός της προβατίνας και του αλόγου.
      Τελευταία φορά που μαζικά ο ελληνικός πλυθυσμός μακάρισε τον Υψιστο ...χωρίς να το καταλάβει του έκατσε στο σβέρκο ένας μεσαίωνας (βυζαντινός ) που διήρκησε καμιά 500αριά χρόνια ....οπότε να αφήσεις τον ύψιστο στην ησυχία του.
      Ο αμόρφωτος αναλαμβάνει σε λίγες ημέρες ...ας αναλάβει να διώξει τα γελάδια του μπάρμπα του από την Σάλτινη.....ας βάλει τα πατέρια με τα λουλούδια που έβαλε στην παραλία για να εμποδίσει ...το παρκινγκ!!!(τελικά η ανθρωπινη βλακεία ειδικά στην περιοχή μας είναι ...χωρίς πάτο)

      Διαγραφή
  4. έκανα το σχόλιο 18 Ιουλίου 2014 - 3:29 μ.μ. και απαντώ στον-ην 19 Ιουλίου 2014 - 9:57 π.μ. Πρέπει να μάθεις να χρησιμοποιείς επιχειρήματα όταν αποφασίζεις να απαντήσεις-με ειρωνικό ύφος,εσύ το μόνο που κάνεις είναι να γράφεις ασυναρτησίες. Για το δυστύχημα που λες,να υποθέσω οτι μάλλον αναφέρεσαι στην παράδοσή μας.Μπράβο σου λοιπόν που δημιουργείς παράδοση με Καρναβά και πρατίνα! Όσο για τα υπόλοιπα,φυσικά με ενοχλούν και πολλά άλλα πράγματα,όλα όσα γράφεις. Για τη φραπεδιά που λες,τσάμπα μάγκας των πλήκτρων είσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ

    ΑΣ ΒΓΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ.

    ΑΡΑΧΤΟΙ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή