Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Ατύχημα σε εργοτάξιο της Ιονίας Οδού κοντά στην Αμφιλοχία


     Εργαζόμενος στα έργα της Ιονίας Οδού στο εργοτάξιο στην KNAUF κοντά στην Αμφιλοχία τραυματίστηκε χθες το πρωί. 
    Συγκεκριμένα επρόκειτο για τον οδηγό φορτηγού που ανατράπηκε και ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αγρινίουόπου νοσηλεύεται ευτυχώς χωρίς σοβαρό τραυματισμό, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Η έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αμφιλοχίας.
    Για το συμβάν εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου:
    Νέο εργατικό ατύχημα στον οδικό άξονα της Ιονίου στην περιοχή της Στάνου Αμφιλοχίας. Εργαζόμενος χειριστής που δούλευε σε εργολάβο είχε σοβαρό τραυματισμό  κατά την ώρα της εργασίας του......
     Με αφορμή το τελευταίο αυτό ατύχημα το Ε.Κ. Αγρινίου καταγγέλλει στους εργαζόμενους και το λαό τα εργατικά ατυχήματα που γίνονται στους οδικούς άξονες και στ’ άλλα έργα και που έχουν πάρει σχεδόν καθημερινό χαρακτήρα.  Το προηγούμενο διάστημα είχαμε και θανατηφόρα.
     Στους χώρους δουλειάς, με ευθύνη της εργοδοσίας, τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας είναι σχεδόν ανύπαρκτα και σε συνδυασμό  με τα χαμηλά μεροκάματα και  τη δουλειά ήλιο με ήλιο  κάνουν τη ζωή των συναδέλφων όλο και πιο δύσκολή.
    Καλούμε όλους τους συναδέλφους να παρεμβαίνουν στους χώρους δουλειάς  όταν διαπιστώνουν ότι η εργασία τους δε γίνεται με ασφάλεια. Να ενημερώνουν το Ε.Κ.Α. και τα σωματεία τους  για τις παραβάσεις.
   Καλούμε επίσης τα αρμόδια όργανα της πολιτείας να κάνουν τακτικούς ελέγχους  ώστε να παίρνονται όλα τα απαραίτητα  μέτρα για την ασφάλεια των συναδέλφων.
   Οι εργοδότες,  στο βωμό του κέρδους , πέρα από την εκμετάλλευση  των εργαζομένων, αδιαφορούν ακόμη και για την ίδια τους τη ζωή.
   Το ταξικό κίνημα θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια  για την αποτροπή  εργατικών ατυχημάτων και τη δυνατότητα των εργαζομένων να δουλεύουν με δικαιώματα και ασφάλεια.

http://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου